Woest 2021

Het festival van WOEST gaat in 2021 helaas niet door. Het WOEST-team heeft, in samenwerking met culturele partijen uit Zwolle, hard gewerkt aan een aantal onderdelen van WOEST die wél door kunnen gaan binnen de huidige coronamaatregelen. Voor de zomervakantie vindt een alternatief programma plaats op de schoolpleinen. Dankzij drie grote Zwolse cultuuraanbieders: Kleinkunstig, KunsteducatieNederland en Xplosief krijgen de leerlingen toch nog een tof programma op hun eigen school.

WOEST – KunstKracht

Als eindproject van de leerlijn KunstKracht ontwerpen VMBO en Praktijkonderwijsleerlingen hun eigen festival: De Woestenij. Zo’n 700 jongeren doen hier aan mee. Dit mooie proces loopt al en de gaafste ideeën worden ontwikkeld in samenwerking met tien kunstenaars. De uitvoering zal plaatsvinden op de schoolpleinen en… met een beetje geluk worden delen van de Woestenij ook uitgevoerd op een ander festival voor jongeren: Yez. En natuurlijk nemen we de tofste ontwerpen mee naar WOEST 2022.

WOEST Talenttraject

Het talenttraject is een coachingstraject voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. We bieden deze groep masterclasses, coaching en een podium. Daarbij gaat dit programma verder dan alleen de artistieke ontwikkeling. De kick-off vindt plaats op dinsdag 8 juni 2021.

WOEST Impuls

Tijdens het avondprogramma zijn er inspiraties, presentaties en activiteiten voor docenten, kunstenaars, ouders, cultuuraanbieders en andere professionals die met jongeren werken. Het avondprogramma vindt naar verwachting in het najaar van 2021 plaats.

WOEST Lab

Voor WOEST 2021 zijn weer te gekke nieuwe workshops ontwikkeld. Denk aan: Feel de Biet, Escape Dinner, De Dodensprong, De Grote Diversiteitshow, Een nieuwe blik. Ook dit is niet voor niets. De cultuuraanbieders nemen de workshops op in hun eigen aanbod voor de scholen en wij hopen ze volgend jaar alsnog te programmeren.

Meld jouw school aan!

Voor WOEST 2022!

Neemt jouw school volgend jaar deel aan WOEST? Meld jouw school nu al aan door te mailen naar Frances Meester.

“Als mentor zie je nu veel meer dan in een les, je leert leerlingen op een andere manier kennen” – Xander mentor DOC93