Woest 2021

Juist nu is er grote behoefte aan cultuur en een vrije plek waar de jongeren zich mogen verwonderen, kunnen spelen en experimenteren. Het is belangrijk dat de jongeren zien, voelen en ondergaan wat cultuur met hen kan doen. Festival WOEST vindt dit jaar plaats van 7 juni – 11 juni, 14 juni – 18 juni én 21 juni – 25 juni. Dit jaar drie weken dus.

Het dagprogramma gaat er iets anders uitzien en bestaat uit drie onderdelen:

1 Workshops in de stad:

Een activiteit bij één of twee culturele prachtplekken in de stad (theater, museum, galerie, klooster, danswerkplaats enz.) Jongeren leren hun culturele omgeving kennen en culturele instellingen, maar ook kunstenaars/zzp’ers zetten hun deuren open om de jongeren te ontvangen.

Ben jij dé cultuuraanbieder die WOEST voor het verzorgen van een te gekke workshop die aansluit bij WOEST? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

2 Voorstellingen op het terrein van Zwolle Unlimited:

Zwolle Unlimited realiseert op het festivalterrein langs de Zwolse kade een openluchttheater. Voorstellingen die de leerlingen niet eerder op school te zien kregen en die bij uitstek passen bij de festivalsetting van WOEST. Jongeren kunnen zittend op strobalen genieten van een variëteit aan nationale en internationale performances in muziek, theater, storytelling, mime en dans, dat zich voor hen afspeelt.

3 Woestenij:

‘Vrije festivaltijd’ in de Woestenij: een ruime afgebakende plek buiten op het festivalterrein (Het Broerenkerkplein) in heerlijke festivalsfeer, vol spel, culturele activiteiten, randprogrammering. Waar de jongeren verleid worden om deel te nemen, maar vrij zijn om zelf te kiezen waar ze mee bezig gaan.

WOEST Impuls

Tijdens het festival delen we tijdens een avondprogramma zijn er inspiraties, presentaties en activiteiten voor docenten, kunstenaars, ouders, cultuuraanbieders en andere professionals die met jongeren werken.

WOEST Talenttraject

Het talenttraject is een coachingstraject voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. We bieden deze groep masterclasses, coaching en een podium. Daarbij gaat dit programma verder dan alleen de artistieke ontwikkeling. Wezenlijk is de persoonsvorming van de leerlingen

Meld jouw school aan!

Voor het te gekke Festival WOEST 2021!

Neemt jouw school dit jaar (opnieuw) deel? Aanmelden kan door te mailen naar Frances Meester. We hebben er ongelooflijk veel zin in. Jij ook?

“Als mentor zie je nu veel meer dan in een les, je leert leerlingen op een andere manier kennen” – Xander mentor DOC93