WOEST bestaat uit diverse deelprojecten die onderling verbonden zijn. In alle projecten is jouw stem belangrijk. Wij werken samen met jou en onze partners aan vernieuwing van cultuuronderwijs.

Festival WOEST

Tijdens Festival WOEST dompel jij je onder in de wereld van kunst, cultuur, media, techniek, natuur en wetenschap. Je neemt deel aan een programma van inspirerende voorstellingen en workshops. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring waarin je meer leert over jezelf en de wereld om je heen.

WOEST Talent

WOEST TALENT is er voor jou! Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en je wil jij je skills op het gebied van kunst- en cultuur ontwikkelen? Meld je dan aan voor het gratis talententraject. Denk aan gitaar spelen, graffiti spuiten, dansen, acteren, fotograferen of iets heel anders. Je begint met een talentengesprek met een talentencoach. Daarna krijg je individuele coaching van een professional en ga je aan de slag met jouw eigen leervraag. Daarnaast mag je samen met de andere jongeren werken aan een voorstelling. Je treedt dan op voor echt publiek tijdens de festivalavond van WOEST.

Elk voorjaar start een nieuw talenttraject. Maar jij mag ons nu alvast laten weten dat jij graag mee wil doen. Stuur dan een mailtje naar Frances Meester.

WOESTLab

WOEST vindt het belangrijk dat er nieuw en innovatief cultuuronderwijs wordt ontwikkeld. Dat doen we in het WOESTLAB. Jaarlijks organiseert WOEST een aantal co-creatiesessies die steeds een nieuw thema hebben. Samen met jongeren, onze samenwerkingspartners, docenten, kunstenaars en ondernemers ontwikkelen we nieuw cultuuronderwijs. Wil jij ook meehelpen om nieuwe, innovatieve workshops te bedenken en te ontwikkelen? Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan Frances Meester.

WOEST Impuls

Wil jij je laten inspireren en meedenken over het huidige onderwijsstysteem? WOEST IMPULS biedt kennissessies, netwerk en inspiratie aan iedereen die interesse heeft of werkzaam is binnen het onderwijs en de kunst- en cultuursector. Zo ben jij up-to-date over wat er speelt op het gebied van cultuureducatie en onderwijsontwikkeling. Ervaar wat jij kunt bijdragen aan een positieve houding voor kunst en cultuur in jouw directe sociale omgeving.

WOEST School

In de WOEST SCHOOL sta jij zelf aan het roer. Enkele dagen lang bepaal jij hoe jouw schooldagen eruit zien. Dat doe je op een lekkere plek buiten het klaslokaal. Samen met kunstenaars, professionals en technische experts leer je wat jij wilt leren en ontdek je jouw talenten. Zo kun je iets organiseren, koken of performen. Je bouwt tenten op, legt technische faciliteiten aan, je stort je op de aankleding, richt een expositie in of werkt aan een eigen voorstelling! Gewoon school, zoals jij het leuk vindt!

Meer weten over de WOEST school?
Neem dan contact op met Carmen Munsterman.