Vocal Statements

Vocal Statements droomt van een wereld waarin iedereen zijn eigen stem vindt en tegelijkertijd nieuwsgierig blijft naar die van een ander. Door samen zingen en storytelling biedt Vocal Statements jongeren een podium om hun eigen stem te ontwikkelen en hem vervolgens te durven gebruiken. Leuke inspiratie en opwarmer tijdens het diner.

Liza Slootman

Audiotour langs zelfbeeld en bodyshaming 

Zo verschillend als we zijn, één ding hebben wij met elkaar gemeen: we hebben allemaal een lichaam. Een lichaam waarmee we ons door de wereld begeven. Lichamen zijn er in ontelbare soorten en maten. Het één past meer in de ooit bedachte norm, dan de ander. Wat als de wereld jou constant vertelt dat er voor jouw lichaam geen ruimte is? Wat als je van kleins af aan hoort dat jouw lichaam niet goed genoeg is, zoals het is? Een intieme, eerlijke en kwetsbare audiotour door het hoofd van theatermaker Liza, die jarenlang worstelde met een slecht zelfbeeld en bodyshaming.

Creative Educator Liza Slootman ‘De Ruimtenaar’, maakt op een creatieve manier ruimte voor mensen die over het hoofd worden gezien door de maatschappij.

Katrice Horsley 

Een ‘leer-identiteit’ bouwen – welke verhalen geven we onze jongeren? 

Net zoals ons DNA verantwoordelijk is voor onze fysieke karaktertrekken, zo zijn de woorden waarmee we onze jongeren en kinderen beschrijven, verantwoordelijk voor de creatie van hun identiteit. Hoe worden wij, begeleiders, ons meer bewust van de kracht van deze woorden en hoe kunnen we deze welbewust inzetten? Op zo’n manier, dat we onze jongeren en kinderen helpen, een positief karakter en een sterke leer-identiteit te creëren?

Katrice Horsley (UK/SE) werkt internationaal op het kruispunt van storytelling en onderwijs en geeft praktische tips voor onze dagelijkse interactie met kinderen en jongeren. Daarbij gebruikt zij de nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van neurologisch onderzoek en storytelling.
Voertaal: Engels.

Ype Wielinga

Ype Wielinga zet de ‘wisdom of the crowd’ in bij zijn muzikale werk

Kinderen leren visueel, auditief en kinesthetisch. Ype Wielinga zet de ‘wisdom of the crowd’ in bij zijn muzikale werk. Met een open geest, snelle keuzes en groepsdynamiek brengt hij de deelnemers tot prachtige gezamenlijke composities met een boodschap. Ervaar hoe hij te werk gaat en wat de waarde van muziek is bij het aanspreken van leerlingen. Muzikale ervaring is niet noodzakelijk.

Studio Z – solo

Studio Z is een groep bevlogen mediakunstenaars die al hun skills inzetten voor een goede leerervaring

Als je honger hebt, geeft je lichaam jou een signaal dat je moet eten. Is er geen eten, dan verhonger je. Eenzaamheid is een signaal van je lichaam dat je sociaal contact nodig hebt. Zonder voedsel of sociale contacten kan je niet leven. De hoogste meting van eenzaamheid onder jongeren werd gedaan in lente 2021. Maar liefst 80,6 procent van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar voelde zich eenzaam. Praten erover blijkt een taboe. Studio Z wil met SOLO deze drempel op creatieve wijze verlagen.

Studio Z is een groep bevlogen mediakunstenaars die al hun skills inzetten voor een goede leerervaring. Een goede leerervaring maakt nieuwsgierig en enthousiast en geeft ruimte om te falen.

Rondje Vrijheid 

Vrijheid is wat we nodig hebben, nietwaar? In dit vrije blok laat je je hart spreken; kies je waar je zin in hebt, laat je je verleiden door wat op je pad komt. In Rondje Vrijheid krijg je onderstaande mogelijkheden aangeboden.

Je tickets boek je via laptop of vaste computer. Niet via je mobiele telefoon.

The Playground

The Playground

Een levensgrote apenkooi; de plek voor het verkennen van grenzen en het overwinnen van angsten. Waar fysiek bezig zijn, vertrouwen en loslaten en ongebreideld klim- en zwaaiplezier de boventoon voeren. Doe je mee? 

Living Library

Living Library

Leen een mens voor een goed gesprek over andere levens dan het jouwe. Laat, onder begeleiding van onze speciale bibliothecarissen, je blik verruimen en stel je meest prangende vragen om zo de ware aard, het ware verhaal achter iemands buitenkant te ontdekken. Leenlijst: zie op de avond zelf.

Silent Disco

Silent Disco

Ga los op vette grooves met een koptelefoon op je hoofd. Kies je kanaal en swing zo lang je wilt en zo gek je wilt. Muziek uit alle jaren; oude en nieuwe geluiden, laat je voelen wat vrijheid is. 

Het WOEST Avondcafé

Het WOEST Avondcafé

Het is jouw vrije blok dus als jij lekker aan de bar wilt zitten met een drankje en goed gezelschap, dan…doe je dat gewoon! Het WOEST Avondcafé is ook na afloop van het programma het decor voor een heerlijke naborrel met vuurtjes, muziek en een goed gevulde borrelplank

Eindband: Les Fanflures Brassband

Stomend koper en hippe dansjazz. Deze Franse achtmansformatie speelt een aanstekelijke en gespierde New Orleans groove, gecombineerd met de swing van het Caribisch gebied. Ze duiken, Franstalig, met jou in een bruisende poel van jazz, funk en hiphop. Eind-act van de avond. Voetjes van de vloer met Les Fanflures!

Diner

Een overheerlijk menu, speciaal voor ons bereid. Shared dining in bohemien sfeertje. Geheel vegetarisch met veganistische optie. Bij je inschrijving voor de avond geef je ook aan of je mee wilt eten of niet. Het diner kost 15 euro per persoon. Heb je dieetwensen of allergieën? Je kunt het doorgeven bij je aanmelding. Je betaalt je diner via laptop of vaste computer. Niet via je mobiele telefoon.