OVER WOEST

Dit is een tijd van hoog tempo en onzekerheden, uiterlijke schijn en digitale overload. Hoe blijf je als mens bij jezelf? Waar ligt de balans tussen je vrijheid van meningsuiting en rekening houden met een ander? Tussen onbegrensde mogelijkheden en zorg voor het behoud van onze aarde? Jongeren van nu leven in deze ingewikkelde realiteit.

Anders leren

Wie nieuwsgierig is heeft een natuurlijke drive om te gaan onderzoeken, ontwerpen en creëren. Cultuureducatiefestival WOEST zet kunst, verwondering en ‘zelf doen’ in om die nieuwsgierigheid te voeden en de verbeelding aan te zetten. Bij WOEST heerst een gezonde chaos waarin jongeren mogen aanklooien en experimenteren. Zo komt het leren vanzelf. WOEST richt zich met nadruk op jongeren uit elke vorm van onderwijs.

Aanjager

WOEST is een aanjager van vernieuwing in het veld van cultuureducatie; een onderwijslaboratorium; een inspiratiebron voor docenten en anderen die met jongeren werken. Kunstenaars, docenten en jongeren ontwikkelen samen het aanbod van WOEST. Na het festival scherpen de cultuureducatieprofessionals hun workshops verder aan tot een bruisend nieuw aanbod voor scholen. Zo werkt WOEST als vliegwiel voor nieuwe vormen van cultuureducatie.

Eilanden

De wereld van WOEST is artistiek gezien verdeeld in eilanden zoals een mens bestaat uit lichaam, geest en ziel; verstand, emotie en fysieke gevoelens. WOEST exploreert alle uithoeken van deze wereld. Een mens, en ook een samenleving, is pas in balans wanneer hoofd, hart en handen een harmonieus geheel vormen. We gaan op expeditie!

Het eiland van de creativiteit

Bij WOEST is ruimtevoor ongebreidelde creatieve expressie, voor de scheppende mens. De plek waar verbeelding omgezet wordt in daden. Waar vrije geesten ruim baan krijgen. De plek voor grote theatrale voorstellingen en concerten, workshops in de vertonende kunsten en ambachten.

Het eiland van de diversiteit

Diversiteit is de oplossing voor alle vraagstukken van deze tijd. Bij WOEST is ruimte voorhet ontdekken van de rijkdom van onze culturele, sociale en biologische diversiteit. Van de beestjes tot de bloemetjes en van cultuur tot levensovertuiging. De plek om te luisteren naar elkaars verhaal en te zoeken naar de overeenkomsten.

Het eiland van het zwaard en de veer

Bij WOEST is ruimte voor voor confrontatie en inspiratie door andere denkers en doeners. Hier gaat het over vrijheid en beperking, over kietelen en snijden. Soms genadeloos hard, soms met zachte hand. Via dilemmaverhalen, debat en theatrale rootsvertellingen.

Het eiland van de aap

Dit gaat over het verkennen van fysieke en mentale grenzen en het overwinnen van angsten; vertrouwen, loslaten en trots.

MEER OVER WOEST 2023