avondprogramma

25 mei 19.00 – 23.00 uur

Ter Pelkwijkpark

Er is een plenair programma en een keuzeprogramma. Op de avond zelf bepaal je je keuzeprogramma. Meld je daarvoor bij de entreebalie. Elke workshop wordt meerdere keren op de avond aangeboden.

17.00 inloop als je mee-eet
17.30-18.30 dinerbuffet
18.30 inloop als je niet mee-eet
19.0023.00 avondprogramma

Het avondprogramma WOEST Impuls zit helaas vol. Er is geen wachtlijst.

Sprekers en workshopleiders

De sprekers en workshops die definitief zijn, vind je hieronder. Het programma wordt nog aangevuld. Bij aankomst ontvang je het blokkenschema met het programma en kun je kiezen waar je heen wilt.

Een eerlijker Nederland 

Keynote speaker van WOEST Impuls, Sander Schimmelpenninck, neemt je mee in zijn visie op de kloof tussen arm en rijk en de gevolgen daarvan voor onze maatschappij. Voor het TV-programma Sander & De Kloof dat hij maakte voor de VPRO sprak hij de ‘haves’ en de ‘have-nots’ over hun kansen op de woningmarkt, in de gezondheidszorg en het onderwijs. De mythe dat je van een dubbeltje een kwartje zou kunnen worden, blijkt steeds moeilijker vol te houden. Schimmelpenninck heeft humor en schroomt niet om hier en daar tegen heilige huisjes te schoppen. Onlangs verscheen zijn boek ‘Vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland’.  

Moderator: Wendelien Wouters

Opladen maar!

Jongeren hebben problemen en verlieservaringen en lopen tegen dingen aan die hen bakken met energie kosten. Als hun batterij leeg is, kun je ze niet zoals een telefoon even een nachtje aan de lader leggen. In plaats daarvan moeten ze hun ‘zuig- en bruistabletten’ leren kennen: waarop lopen ze leeg en waar knappen ze van op? Zo ontwikkelen ze zelfregie, autonomie, welzijn en veerkracht. 

In deze interactieve sessie ga jij leren: wat zijn helpende gedachten bij stress en wat helpt mij niet? Hoe zorg ik goed voor mijzelf? Hoe check ik bij mezelf hoe het met mij gaat? Ook is er aandacht voor de manier waarop je deze nieuwe vaardigheden kunt inzetten voor de jongeren waar je mee werkt.   

Jolien Dopmeijer promoveerde op het thema studentenwelzijn en is deskundig op het gebied van welbevinden onder jongeren. Ze is docent-onderzoeker op Windesheim en ze is specialist Jeugd bij het Trimbos Instituut.

Meer lezen over Jolien Dopmeijer

Kiezen voor talent 

Hoe kun je binnen het onderwijs het verschil maken als je uitgaat van de talenten van leerlingen (en van je collega’s en jezelf)? Luk Dewulf nemen we wegens groot succes in reprise. Dewulf neemt je nog even kort mee in zijn inspirerende verhaal over de 39 talenten van de Talentenfluisteraar en voert ons dan verder mee de diepte in. Wat ligt er onder deze visie, en hoe ging het eigenlijk verder na zijn bevlogen verhaal in 2018?

Meer lezen over Luk Dewulf

Teaching as a performing art

NL – Wat gebeurt er als je lesgeven opvat als podiumkunst? Hoe sta je dan voor de klas? Hoe houd je dan de aandacht vast en prikkel je de verbeeldingskracht van je pupillen? Storyteller Jan Blake komt naar Nederland om onderwijsprofessionals mee te nemen in denken en handelen als een podiumkunstenaar. Laat je inspireren! Voertaal Engels.

ENG – Jan Blake is one of Europe’s leading storytellers and she is also the developer & programme director of the first official bachelor’s degree in storytelling & spoken word in England. To great acclaim of previous audiences we have asked her back! Jan Blake takes you on the journey of teaching as a performing art. How do you show up as a teacher? How do you engage your audience; how do you tickle the imagination of your pupils? How do you make sure to be able to be in the moment? It is about the flexibility and the confidence in yourself: that you can deliver what you know, in the best possible form. Language: English. 

Read more about Jan Blake

Finland en haar kunst- en cultuuronderwijs

Zes keer op rij is Finland uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld. In Finland is kunst- en cultuureducatie opgenomen in het onderwijs aan elke leerling; studenten krijgen veel mogelijkheden om kunst te ervaren én te maken tijdens hun opleiding en in hun vrije tijd. Is er een verband tussen deze twee? Leer meer over het cultuureducatieplan van Helsinki, en de praktische uitvoering van het kunst- en cultuuronderwijs daar, van Panu Hatanpää, pedagogisch specialist in kunstnijverheid. Voertaal Engels.

Overig programma

Playground – Het Strijdperk
Leef je fysiek uit, verken je grenzen, experimenteer en ervaar tot hoever jij kunt gaan.

Silent Dance Disco
Zet je Silent Disco koptelefoon op en leef je uit. Op welke muziek maak jij je hardste moves?

Urban Arts & Decor
Pimp het festivalterrein met jouw eigen urban doodling art.

Write & Sing a Long Boat
Songwriting en een beetje dromen terwijl je vaart. Met een songwriter aan het roer.

LevelUp – Nevin Arabaci
Twee trappen met daarop twee dansers. Ontwerper Nevin Arabaci bracht dans en architectuur samen en creëerde na een grondig onderzoek een architectonische ontwerpmethode waarbij dans, vorm en muziek als bron worden gebruikt voor een nieuwe vormentaal in de architectuur. Maak live mee hoe deze methode werkt. De kracht van disciplines die samenkomen, leidt tot uitdagende, onverwachte en unieke vormen.  
LevelUp kon gerealiseerd worden dankzij de materiaalsponsoring van Lagemaat Heerde.

Terras, hapjes en drankjes
Samenzijn, nieuwe en oude bekenden ontmoeten, ervaringen delen, met iets lekkers erbij.