Woest impuls – 26 juni, Zwolle

Avondfestival vol eigenzinnige perspectieven op onderwijs

Jongeren geven aan dat ze ergens bij willen horen, verbindingen willen leggen, vriendschappen willen smeden; dat ze perspectief zoeken in een wereld vol uitdagingen. Op welke wijze kunnen we de kunsten, het onderwijs en de vele digitale mogelijkheden van vandaag maken tot een vruchtbare bodem om jongeren toekomstperspectief te bieden? Met keynote speaker Ronald Giphart.

Inspiratie voor wie met jongeren werkt
Woest Impuls is een avondfestival voor het onderwijs, taal en de kunsten, dat wordt gehouden op 26 juni in de Spoorzone. Laat je in een festivalachtige setting inspireren door eigenzinnige denkers met een verfrissende visie op onderwijs en pedagogiek; sprekers met roots in zowel het onderwijs als het jongerenwerk, kunst- en cultuureducatie en taalonderwijs. WOEST Impuls is een display van vernieuwing in het veld van cultuureducatie; inspiratiebron en ontmoetingsplek voor docenten, makers en anderen die met jongeren werken.

Het puberbrein in deze tijd
Jongeren leven een offline en online leven tegelijk. Let’s face that. Hoe ontwikkelt het puberbrein zich in de wereld waarin we nu leven, met zijn uitdagingen, gruwelijkheden maar ook met zijn schijnbaar oneindige mogelijkheden? Hoe zorgen we voor het welbevinden van jongeren? De inhoudelijke sessies tijdens WOEST Impuls geven denkrichtingen en oplossingen voor dit soort vragen en dilemma’s. Hoe combineren we talentontwikkeling, persoonsvorming en digitale vorming in ons onderwijs en daarbuiten? Welke kansen en knelpunten liggen er voor het onderwijs om de kracht en potentie van al deze werelden te benutten? En welke verantwoordelijkheden vraagt dat van ons als hun begeleiders?

Kansen voor taal- en persoonsontwikkeling
Taal is kunst. Vaak wordt dat vergeten. Proza en poëzie bieden, net als andere kunstvormen, onschatbare kansen voor taalontwikkeling en persoonsontwikkeling van jongeren. Laat hen verdwijnen in een goed verhaal, laat hun hart raken door poëzie; en tegelijkertijd werk je aan hun taalvaardigheid en identiteitsvorming.

Via A.I. het leesplezier vergroten
Schrijver Ronald Giphart is mede hierom keynote speaker tijdens WOEST Impuls. Hij is een van de meest gelezen literaire schrijvers van Nederland, maar wat velen niet weten, is dat hij een grote fascinatie en liefde heeft voor kunstmatige intelligentie (A.I.) en robotisering. Hij ziet kansen om via A.I. het leesplezier van jongeren te vergroten en een olievlekwerking te creëren om mensen – jongeren én volwassenen – weer aan het lezen te krijgen.

Vooraf samen eten
WOEST Impuls is een gratis toegankelijk avondfestival voor het onderwijs, cultuuraanbieders en makers en anderen die met jongeren werken. Je moet je aanmelden via de website. Zet 26 juni alvast in je agenda! Het programma duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Tevoren kun je een hapje mee-eten en nadien is er een borrel met muziek. Vraag je collega’s mee of kom alleen, en boek alvast jouw tickets!

Tijden

17.00 uur – inloop voor diner 
17.30 tot 18.30 uurgezamenlijk diner 
18.30 uur – inloop voor avondprogramma 
19.00 tot 22.00 uur – inhoudelijk avondprogramma met plenair gedeelte, inspiratiesessies en actieve sessies naar keuze.  
22.00 tot 23.00 uur – Eindborrel, hapjes, muziek 

Programma

Ronald vertelt onder andere over hoe A.I. het leesplezier kan vergroten en hoe je ervoor kan zorgen dat jongeren weer meer gaan lezen.

Later meer bekend

Ronald vertelt over hoe A.I. het leesplezier kan vergroten en ervoor kan zorgen dat jongeren weer meer gaan lezen.

Later meer bekend

Een interactieve workshop waarbij je informatie ontvangt over teksten genereren met A.I. Daarnaast ontdek je manieren om dit toe te passen in de lessen/contact met jongeren.

Later meer bekend

Later bekend

Later meer bekend

Later bekend

Later meer bekend

Later bekend

Later meer bekend

Later bekend

Later meer bekend

Impressie Woest Impuls