VOORBEELDEN VAN WORKSHOPS VORIGE EDITIE (mei/juni 2022)

Stage Combat

Leer vechten als een pro. Niet echt, maar zoals in de film! Wek de indruk dat je iedereen aankan. Veiligheid staat voorop!

Escape Doolhof

Links of rechts? Pindakaas of hagelslag? Handen als voeten of voeten als handen? Trotseer kruispunten en dilemma’s; raak de weg kwijt en vind hem terug.

Symbiotic-Art

Ontdek hoe bomen en schimmels stofjes ruilen om beter te worden tijdens het maken van een kunstwerk van natuurlijke materialen als klei, hout, mos en leem.

Team Art Work: De super LGBTqia+'er

Vereeuwig elkaar in een professioneel kunstwerk. Alle superhelden zijn mannelijk of vrouwelijk, dus het wordt hoog tijd voor de allereerste non-binaire genderneutrale held-achtige!

Trash percussion

Slagwerker Martijn Hartsuiker laat je zien én horen én zelf ervaren dat je met een boel gerecycled materiaal de vetste ritmes kan maken!

Dans freestyle

Leer freestylen! Het begint met een lekker korte maar krachtige warming-up, gevolgd door hiphop basics die uitmondt in een freestyle dans die je zelf kan uitvoeren.

Freerunning!

Als je het doet, weet je waarom het The Art of Movement wordt genoemd! Freerunners bewegen op te gekke manieren door straten, parken en de rest van de stedelijke omgeving.

Movie Making

Samen aan de slag om een vette aftermovie van het Festival te maken: sfeerbeelden schieten en editen!

Kitchen Kingz & Queenz

Laat je fantasie de vrije loop en ontwerp tongstrelende gerechten voor je medefestivabezoekers. Onder leiding van rapper en kok Lloyd Terborg.

Playground met menselijk kanon

Een klimmuur, een levend tafelvoetbalspel, een parcours, een buikglijbaan en een menselijk kanon waarmee je je kan laten lanceren op een groot en zacht luchtkussen! Dit moet je meemaken. Onder leiding van beroepswaaghals JP de Kam.

Graffiti

Jou Inhoud Komt Hier

Rolstoel Race

Een rolstoel racebaan vol obstakels, gemaakt in samenwerking met leerlingen van De Twijn, school voor jongeren met een lichamelijke beperking.

Audiotour langs bodyshaming

Een intieme, eerlijke en kwetsbare audiotour door het hoofd van theatermaker Liza, die jarenlang worstelde met een slecht zelfbeeld en bodyshaming.

Graffiti & Storytelling Forever 27

De legendarische Amy Winehouse en veel andere beroemde artiesten stierven op hun 27e na jaren als extreem muziekidool. Workshop met stencil-graffiti, storytelling en muziek.

Rap

Samen een rap schrijven met woorden die op elkaar rijmen. De microfoon grijpen en ‘m vast aan je mond lijmen! Zorgen dat iedereen je hoort en ziet, terwijl we allen vuur spugen op de beat!

Bubble Up!

Kom naar de Bubble Up silent disco! Via koptelefoons krijg je verschillende groepschallenges.

Poké Bowl maken

Leer vette snijtechnieken om met de lekkerste fruitsoorten een heerlijke poké bowl te kunnen maken en op te eten!

Mediakunst door Studio Z

Maar liefst 80,6 procent van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar voelt zich eenzaam. Door middel van mediakunst verlagen we de drempel om over eenzaamheid te praten.

Wall of Positivity

Ontwerp letters en maak teksten. Ervaar wat je met design en een positieve mindset kan doen. Leer hoe je letters kunt vormgeven met hout, verf, sjablonen/stencils, handlettering, graffiti-stijl en gedichten.

De nieuwe taal van de stad

Bouw mee aan Pidgin Zwolle! Een nieuwe taal, gemaakt voor en door inwoners van deze stad. Welke woorden ga jij toevoegen?

Vuilniszakken-Fashion

Weet jij uit hoeveel plastic jouw kleding bestaat? En of je kleding recyclebaar is? Een schaar, een rol tape en gekleurde vuilniszakken; daar moet je het mee doen.

KOP OP! Op zoek naar een nieuw gezicht

Welkom in ons fotolab! We gaan fotograferen, printen, knippen en plakken… en vette nieuwe gezichten creëren. Doe mee en zie jezelf na afloop terug in een mini-expo of magazine.

Verzin je held

Via je koptelefoon neemt Liesje van Gulck je mee in een magisch verhaal… en dan is het aan jou. Jullie duiken in je verbeelding en lossen het probleem van de held op.

Cycle-Up!

Dit is letterlijk upcycling! Met wielen, tandwielen, fietsframes en bagagedragers bouwen we samen levensgrote kunstwerken voor op het festivalterrein. Draag jij ook een versnellinkje bij?!

Special Effects Grime

Leer hoe je nepwonden kan creëren zoals je die in films ziet. Maak gebruik van speciale materialen en nepbloed. Je kunt op jezelf of elkaar werken of losgaan op het legertje etalagepoppen dat klaarstaat.

Maak je eigen muziekhit!

Werk in de mobiele opnamestudio met de Protoon Music Box©. Word muzikant, beatmaker en producer tegelijk!

WOEST THE VILLAGE

Voor alle volwassenen die om onze jongeren heen staan: onderwijzers, ouders, begeleiders en anderen. Want: it takes a village to raise a child. Laat je inspireren door eigenzinnige denkers met een verfrissende visie op onderwijs en pedagogiek; sprekers met roots in zowel het onderwijs als de kunsten. Zij voeden je met nieuwe ideeën en visies, met eenvoudige opdrachten en eyeopeners. Zet alvast donderdagavond 25 mei in de agenda, vanaf 19:00 gaan we los met een mooi programma in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Wil je ook mee-eten? Dan start het programma om 17:00!

MEER INFORMATIE AVONDPROGRAMMA