ZWOLLE – Festival WOEST start volgende maand met het gratis talenttraject voor Zwolse jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Het talenttraject biedt jongeren een podium om (verborgen) talenten te ontdekken en te experimenteren. Het talenttraject is een samenwerking tussen WOEST en theater De Makkers en vindt plaats onder begeleiding van professionals. Momenteel is er slechts nog plek voor een aantal jongeren dat mee kan doen aan dit unieke traject.

Festival WOEST roept Zwolse jongeren op om gratis deel te nemen aan het talenttraject. Juist in een tijd waarin ook jongeren worden beperkt in hun doen en laten, biedt dit platform de mogelijkheid om hen (opnieuw) te laten doen waar zij gelukkig van worden en krijgen zij de ruimte om talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Om de exclusiviteit van het traject te waarborgen, is er slechts plek voor maximaal 30 jongeren. Jongeren die mee willen doen, kunnen zich nog (laten) aanmelden voor 8 juni door te mailen naar Frances Meester: frances.meester@stadkamer.nl.

Het talenttraject
De deelnemers worden tijdens het talenttraject ondersteund in de ontwikkeling van hun creatieve talent. Jonge rappers, graffiti artists, dansers, muzikanten, fotografen, vloggers of tekenaars in de dop ontdekken het talent dat zij willen doorontwikkelen. Zo werkt de één aan de rapskills en verdiept de ander zich in de fijne kneepjes van het tekenen of vloggen. Tijdens de kick-off op dinsdag 8 juni leren de jongeren elkaar kennen.

Tijdens het talenttraject krijgen de jonge deelnemers een gesprek met een talentenfluisteraar. In dit gesprek leren de jongeren hun kwaliteiten kennen en formuleren ze hun coachingsvraag. In de bijeenkomsten die daarna volgen krijgen de jongeren individuele coaching van professionals. Eind juni komen de professionals en jongeren samen om van alle talenten een geheel te maken dat de jongeren later dit jaar performen aan publiek. Uiteraard neemt de organisatie tijdens het gehele traject de coronamaatregelen strikt in acht.

Cultuureducatiefestival WOEST
Het talenttraject wordt door Festival WOEST geïnitieerd. WOEST is het grootste cultuureducatiefestival van Nederland dat jaarlijks terugkeert en wordt georganiseerd voor middelbare scholieren, docenten, workshopleiders en andere professionals in Zwolle en de regio. Het cultuureducatiefestival is onderdeel van Stadkamer en wordt mede mogelijk gemaakt door vele kunst- en cultuurinstellingen uit de stad. Dit jaar zou een recordaantal leerlingen WOEST bezoeken, maar door de coronamaatregelen vindt het festival, dat gepland staat van 7 t/m 25 juni, helaas geen doorgang.