FESTIVAL WOEST - DAGPROGRAMMA -127

FESTIVAL WOEST - DAGPROGRAMMA -127

» Home » Programma 2018 » Dagprogramma

Het volledige workshopoverzicht  Festival Woest 2018:

 

De flipper game 

De flipper game is geïnspireerd op de allereerste  flipperkast uit  1870. Deze game is een workshop waarbij sport en theatertechnieken  samenvloeien. In de workshop wordt er fysiek getraind in evenwicht, behendigheid, en balvaardigheid. Het spel vraagt om strategie-samenwerken – afstemmen-concentratie.
De uitdaging transformeer je zelf tot een game onderdeel 

 

Popping & Locking

In de Popping & Locking workshop maakt je lichaam bepaalde bewegingen door het snel spannen en ontspannen van de spieren. Dit in combinatie met muziek en verschillende poses laat het eruit zien alsof je je als een robot voortbeweegt.

 

Living historie 

Je waant je even in de middeleeuwen. Hoe voelt het om te vechten voor je leven? Je leert in deze workshop de echte moves van zwaardvechten. Hoe zou je 500 jaar geleden een gevecht winnen? Naast de technieken van zwaardvechten staat natuurlijk ook humor en plezier centraal. 

 

Improvisatietheater

Een workshop waar het draait om improvisatie. Waarbij je fantasie wordt geprikkeld en de mogelijkheden oneindig zijn, zolang jij ze maar verzint! Zet je zintuigen aan en verbaas jezelf met de eerste dingen die in je opkomen. Je hoeft niks voor te bereiden en niks te bedenken, het enige dat we nodig hebben ben jij.

 

FESTIVAL WOEST - DAGPROGRAMMA -21.jpg

 

 

Vertellen 

Hou jij van mooie sprookjes, spannende avonturen of kun jij goed horrorverhalen vertellen bij het kampvuur? Dan is de workshop verhalen vertellen iets voor jou! Leer de kunst van het vertellen en iedereen zal voortaan aan je lippen hangen.

 

Being fierce! 

Diversiteit is nu een hot topic! Je ziet het overal: op de televisie zijn er steeds meer reclames en programma's met mensen van verschillende afkomsten, culturen, achtergronden, genders en seksualiteit. Maar wat betekent diversiteit eigenlijk?

In deze workshop ga je onderzoeken hoe jij kan transformeren naar een personage van een ander geslacht. Maar nog belangrijker: hoe kan jij zelf lopen, bewegen en poseren op een manier die wij 'FIERCE' noemen? Wil jij dit graag weten en leren? Schrijf je dan in voor de workshop 'BEING FIERCE!'.

 

No Limits! 

Durf jij je grenzen op te zoeken en ze te laten zien? Ronald Westerhuis is een wervelende kunstenaar die enorme kunstwerken maakt van roestvrijstaal. Deze kunstenaar gelooft niet in grenzen of vooropgestelde regels. Houd jij juist wel van regels of zoek jij net zoals Ronald Westerhuis de grens op? Bij de workshopNo Limits!gaan we kijken hoe jij de grens doorbreekt en laat zien wie je bent. Be There! 

 

Demo-crazy

Workshop ‘Van wie is die wereld eigenlijk?!’ waarbij je leert over de verschillende soorten mensen die er zijn, en hoe zij hun rol in de wereld zien. Wat voor mens ben jij? En hoe zie jij jouw rol in de wereld? Neem die inzichten mee in je leven, je werk en je passie, en alles wordt gegarandeerd succesvoller dan wanneer je in je eigen bubble blijft rondkijken!

Kill your darlings

Werken met verschillende beeldende technieken. Laag over laag. Je wordt gedwongen afstand te nemen van een eerder gemaakte laag. Loslaten en verder gaan. De verschillende lagen worden vastgelegd zodat het proces zichtbaar wordt.

 

Mode

Heel veel kleding, stofjes, knoopjes, kant, glimmertjes en lijmpistolen en aan de slag! In de workshop krijg je voorbeelden van de nieuwste trends op het gebied van mode en design. Onder begeleiding van een ervaren workshopleider ontwerp je zelf super hippe kleding of je geeft je eigen kleren een ‘make over’. 

 

Design

Je kamer inrichten vanuit je hart in plaats van met je hoofd? Kleuren kiezen die écht bij je passen? Creëer je eigen stijl en laat je adviseren over een kamer die naadloos aansluit op wie jij bent. 

 

Cocktail shaken 

Hier begint jouw vlucht naar een verrassend programma vol healthy cocktails, fun en een grote smile. Shake je eigen gezonde cocktail en leer de basisvaardigheden van het ‘Flairen’ (vliegende flessen). De cocktailshakers nemen je mee in een spectaculaire presentatie van je eigen shake. Beleef hoe het is om zelf cocktailshaker te zijn!

 

Spray paint

In de Spray Paint workshop maak je je eigen zonnestelsel of landschap met behulp van Spray Paint-technieken. Door het gebruik van diverse kleuren en de combinatie van spraypaint en verf, ontstaan er kleurrijke planeten, mooie landschappen en prachtige beelden. Door het contrast tussen licht/donker en highlights wordt er diepte en schaduw gecreëerd.

 

 FESTIVAL WOEST - DAGPROGRAMMA -124.jpg

 

 

Microfotografie-kristallen

Een workshop die techniek, scheikunde, natuurkunde, kunst en fotografie met elkaar combineert. Daarnaast is het ook nog eens super magisch wat er onder de microscoop gebeurt. Je leert werken met een microscoop, het maken van kristallen uit oplossingen en je leert hoe je mooie foto’s kunt maken. Een zeer verassende en inspirerende workshop.

Er gaat een wereld voor je open.

 

Vloggen

Vloggen behoeft waarschijnlijk geen introductie, maar waar moet je allemaal aan denken als je een echt goede vlogs wilt maken! Dat leer je in deze workshop.

Wat wil je vertellen? Voorbereiding, standpunt van de camera, welke compositie kies je? Dat zijn opties waarin je een keuze moet gaan maken in deze workshop.

 

Bamboestiek

Tijdens de workshop kinetische bamboebaan leer je een constructie van bamboe en elastiek te bouwen. Wat is een stevige constructie van lichte materialen en wat niet! We maken gebruik van bamboepalen van 60 cm tot ruim 2,5 meter lang. De bedoeling is om een bouwwerk te maken dat stevig is en natuurlijk megavet is om naar te kijken. Ook is het mogelijk om een enorme knikkerbaan te bouwen.

 

 

Urban dance

Een spannende mix van alle hedendaagse hippe dansstijlen. Hiphop, breakdance, streetdance, popping and locking.

 

Vuur

Dit is je kans om begeleid door een professional met VUUR te mogen spelen!

Halve finalist van Hollands Got Talent, JP de Kam uit Zwolle geeft de vuurworkshop. Een workshop waar je leert met vuur te werken en het vuur te zetten naar jou hand. Je leert fakkels met de hand uitmaken, je vinger in de brand te steken en misschien wel het vuur in je mond uit te maken. Ook is er kans om door een brandende hoepel heen te springen.

Adrenaline verzekerd! En wanneer het weer en de omstandigheden goed genoeg zijn is er een kleine kans dat ook het vuurspuwen aan bod komt. Ik zie je daar!

 

Stadsfotografie

Loop de stad in met je camera op zoek naar mooie beelden. Symmetrie, een doorkijkje, een reflectie. Wat wil je vertellen? Welke sfeer kies je? Leer goed kijken en speel met je sluitertijd voor verrassende resultaten.

 

Opnamestudio

Een nieuwe innovatieve manier van componeren door middel van beeldherkenning.

Stap in de unieke mobiele opnamestudio van Protoon Music ©! In deze gloednieuwe workshop componeren deelnemers met elkaar, razendsnel en op zeer innovatieve wijze, hun eigen muziekstuk. Zij sturen zelf de opnames aan, spelen de muziek in en bepalen de opbouw van de muziek. De deelnemer is muzikant, beatmaker en producer in één. Elke denkbare geluidsbron is hierbij te gebruiken. Of het nu instrumenten zijn, je stem, samples of een geluid wat je ter plekke opneemt, bijv. een krakende deur of een druppelende kraan,

O-VE-RAL kan mee gecomponeerd worden! Deze techniek werkt met zwart/wit plaatjes (QR codes) die herkend worden door een camera. Iedereen is in beweging, het zitten achter een computerscherm en/of het beheersen van een computerprogramma is er niet bij. 

Voor jong en oud met of zonder muziekervaring. De gemaakte muziekstukken (composities) zijn na afloop te beluisteren en te downloaden op de site van Protoon Music.

 

Wie ben ik?

Ook wel 'Levend Rollenspel'. Je kruipt in de huid van een personage en alle acties worden geïmproviseerd. Samen stap je in een andere wereld. De kunst is dus ook om naar de persoonlijkheid van je personage te handelen. Je neemt een rol aan, maar tegelijkertijd kijk je ook naar jezelf. Hoe reageer je in een rol? En hoe reageer je als jezelf? 

 

LandArt

Maak het landschap mooier met behulp van kunstwerken van bamboe, ballonnen en of hout. De vormgeving is vrij. Maak de wereld een klein beetje leuker om naar te kijken en bezorg een glimlach op het gezicht van de voorbijganger.

 

 

Acrobatiek

In deze workshop leer je de fijne kneepjes van het acrobatiekvak. Balans, behendigheid en coördinatie komen aan bod en aan het einde van de workshop kan je een paar mooie trucs.

 

 FESTIVAL WOEST - DAGPROGRAMMA -96.jpg

 

 

Freerunning

In de freerunning workshop leer je de kunst van het springen, rollen, salto's en trucs. 
De workshop wordt gegeven door een ervaren freerunning docent die op een veilige manier indrukwekkende sprongen en salto's zal aanleren.

 

Hoe hoort het eigenlijk niet?

Op school, thuis, in het verkeer, op straat, in de bibliotheek, in een winkel: overal moet je je houden aan bepaalde regels. In de theaterworkshop van Theater de Makkers hoef je je eens niet te houden aan regels, we gaan onderzoeken wat er gebeurt als we die overboord zouden gooien. Wordt de wereld daar leuker van of zijn regels toch wel handig?

 

Ontwerpen van je eigen logo

Wat is een logo en hoe begin je om een logo te ontwerpen? Wat is typerend aan jou of aan je naam en verbeeld dit in de vorm van een logo. De deelnemers krijgen daarbij verschillende technieken aangeboden om het logo te ontwerpen (fineliners, stiften, verf, sjablonen etc.) Dit logo zou digitaal kunnen worden gemaakt (mits deze aan bepaalde eisen voldoet) zodat deze uitgeprint kan worden of als digitaal bestand verstuurd kan worden naar de deelnemer.

 

Capoeira

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. In groepjes van twee ga je in deze Capoeira workshop het capoeira spel spelen in een door mensen gevormde cirkel. Maak kennis met toffe aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek. 

 

Comic artist 

In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een cartoon. Waar moet je opletten? Hoe maak je nu een leuk grapje in een plaatje? Allemaal vragen die aanbod komen bij deze workshop en die je zelf gaat uitwerken in een cartoon. 

 

GIF

Zelf een gifje maken? Hier kan dat! In deze workshop ga je zelf een analoog gifje maken. Met gebruik van speciale apparatuur ontwerp je een herhalende animatie van een aantal tekeningen die je direct voor je neus kunt afspelen.

 

Etalage tekenen 

Wat doen al die tekeningen in Zwolle? Kunstenaars en leerlingen maken de prachtigste tekeningen op etalageruiten. Je kent het wel, die mooie witte tekeningen of letters op ramen. Altijd al een keer willen proberen? Dit is je kans. 

 

Instrumenten uitproberen

Een workshop waar je een heleboel instrumenten mag uitproberen. Heb je altijd eens gitaar of piano willen spelen? Samen gaan we proberen een lied te spelen. Dat wordt een muzikaal feestje. 

 

DJ

Bij de DJ workshop maak je kennis met de verschillende onderdelen van het Deejayen. Hands–on, iedereen komt aan bod! De DJ heeft zich van ′simpele′ plaatjesdraaier tot heuse muzikant ontwikkeld. Je krijgt tijdens de DJ workshop de verschillende technieken aangeleerd en brengt direct een klinkend resultaat in praktijk.

 

 FESTIVAL WOEST - DAGPROGRAMMA -160.jpg

 

Jong leren 

Je kent het wel… 3 balletjes in de lucht houden. Altijd al eens willen leren jongleren? In deze workshop leren alle leerlingen stap voor stap de basis van het jongleren. Het is niet moeilijk en iederen kan het leren. Eenmaal de basis te pakken? Dan gaan we over naar gelijke passen, dus met z’n tweeën overgooien. Het gaat over het durven loslaten, maar vooral ook plezier en fun.

 

Face painting

Ontdek deze interactieve, creatieve workshop waarbij kunst op het gezicht en/of lichaam centraal staat. Met de face painting workshop kunnen we allerlei kanten op. Een realistisch skelet, levensechte wonden, een half-face design of jouw gezicht als ondergrond voor een kunstzinnige abstracte creatie. Je leert door middel van de juiste technieken, materialen, kleurkeuze en schaduwtechnieken een kunstwerk op het lichaam te maken.

 

Presenteren

Hoe sta je voor de groep, hoe gebruik je je stem en eventueel de microfoon? Presenteren hoeft niet zenuwslopend en vreselijk te zijn. Daar overtuigen wij je graag van in deze workshop. Geen ellenlang theoretisch gepraat, maar “Doen”. 

 

Sound FX 

Jack Foley ontdekte ooit hoe je beeldmateriaal door middel van geluiden kunt versterken. In deze workshop voeg je met behulp van diverse voorwerpen en bodysounds geluidseffecten toe aan toffe filmfragmenten. In een pop-up studio kruip je in de huid van een foley artist.

 

Woestenij

In de Woestenij kun je vrijuit verkennen en experimenteren. Er is van alles te doen, maar we verklappen nog niet wat. Als je een iets interessant vindt mag je blijven hangen en als je het suf vindt dan ga je gewoon iets anders proberen. Durf jij de Woestenij te kiezen?

Festival Woest! wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • 19ha-logo-1-liggend.png
 • logo_thor_fc.png
 • flyermal1kl.png
 • fcp.png
 • kunstbende_logos-01.png
 • iktoon_logo_standaard_cmyk.png
 • prins-bernhard-cultuurfonds_alternatief_pms_logo.png
 • rijnbrink_zonderpayoff_rgb.png
 • specialheroes.logo.pms.png
 • sta_logo2014_fc_roze_0_80_0_0_pos.png
 • tyo-logo-kleur.png
 • logo-verhalenboot-2017.png
 • logo-waanders-outlines-kopie---kopie.png
 • 2003-logowindesheim_24-3.png
 • xplosief_logo_uitgelijnt300dpi.png
 • zwolle_unlimitedwoest.png
 • stadsproductie-flyer-voorkant.png
 • Schermafbeelding 2018-03-26 om 15.12.44.png