» Home » Programma 2018

Pssst... we zijn al gestart met de voorbereidingen...

Cultuureducatiefestival Woest! 

28 mei t/m 1 juni 2018

 

 

 

Dagprogramma

Het dagprogramma richt zich op  jongeren tussen de 12 en 18 die op het voortgezet (speciaal) onderwijs zitten en uit Zwolle en omgeving.

 

De leerlingen volgen workshops die ze zelf hebben uitgekozen. Daarnaast kunnen ze genieten van voorstellingen en straattheateracts in een toffe festivalsfeer!

 

Leerlingen maken zo kennis met uiteenlopende kunstdisciplines en een cultureel festival. Het belangrijkste is dat de jongeren worden aangeraakt en zien, voelen en ondergaan wat cultuur met hen kan doen.   

 

Wil jij  leerlingen aanmelden?

Stuur dan een mailtje naar frances@festivalwoest.nl 

 

 

Festival Woest als proeftuin

De programmering van het dagprogramma komt mede tot stand door de input van cultuuraanbieders, scholen en jongeren. Woest! is hierdoor een proeftuin voor jong talent waar ruimte is voor innovatieve workshops en vernieuwde samenwerkingsverbanden.  

 

Scholen (VO, MBO, HBO) uit Zwolle en omgeving (straal 50 km) kunnen zich al aanmelden voor deelname aan het festival. 

Stuur een mailtje naar info@festivalwoest.nl en geef de dag van je voorkeur op.

 

 

THE YOUNG CREATIVE BOARD

Het belangrijkste adviesorgaan van Festival Woest is The Young Creative Board, een groep jongeren uit Zwolle en omgeving die ons team van passend advies voorziet.

Dit zijn de professionals als het gaat over Cultuureducatie voor jongeren. Omdat ze weten wat jongeren willen en veel beter de tijdsgeest snappen dan de volwassenen. Zij werken samen met team Woest aan de invulling van het WOESTLAB. The Young Creative Board adviseert de aanbieders, de docenten en team WOEST op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe workshops maar adviseren ook over nieuwe pedagogische inzichten.

Wat is het WOESTLAB?

In het WOESTLAB gaan scholen, cultuuraanbieders samen met jongeren middels co-creatie op verkenning naar de mogelijkheden en de vernieuwing van cultuureducatie aanbod. Denk hierbij aan robotisering en smart-industry, maa rook aan vernieuwing in de overdracht.

 

Voor wie?

Het Woestlab is voor cultuuraanbieders, docenten en cultuurcoördinatoren van het voortgezet onderwijs en uiteraard de WOEST jongeren.

De eerste sessie is op 12 maart van 19:30 – 22:00 uur.

De tweede sessie is op 26 maart van 19:30 – 22:00 uur.

Locatie: Statenzaal Zwolle, Diezerstraat 80.

 

Wil jij je aanmelden?

Stuur dan een mailtje naar frances@festivalwoest.nl

 

Talentontwikkelingstraject

Het talentontwikkelingsprogramma richt zich op jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar, specifiek op talentvolle jongeren van de deelnemende scholen, jongeren uit de amateurkunst en de finalisten van Kunstbende Overijssel 2018.

 

WOEST! biedt deze groep masterclasses, coaching en een podium. Daarbij gaat dit programma verder dan alleen de artistieke ontwikkeling. Wezenlijk is de persoonlijkheidsontwikkeling van de leerlingen. Tijdens de festivalweek krijgen de leerlingen een podium om aan hun sociale omgeving (familie, vrienden) te laten zien wat ze geleerd hebben. Belangrijk daarbij is dat er ook ruimte is om te laten zien wat de persoonlijke groei van de jongeren is geweest. 

 

Het talentontwikkelingstraject loopt

vanaf maart 2018 t/m eind mei 2018.

Wil jij meedoen? Stuur dan een mailtje naar marloes@festivalwoest.nl

 

Avondprogramma

De programmering in de avond richt zich op iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in het veld van cultuur en onderwijs. Denk hierbij aan professionals op het gebied van cultuureducatie, participatie en amateurkunst, zoals docenten en centra voor de kunsten. Maar ook voor (individuele) aanbieders, kunstbeoefenaars en ouders is dit deel interessant.

 

Op dinsdagavond 29 mei, woensdag 30 mei en donderdagavond 31 mei is het festivalterrein het domein van docenten, cultuuraanbieders en dit jaar ook voor ouders. We programmeren inspirerende sprekers, speeddates, voorstellingen enmuziek en garanderen een echte festivalsfeer!

 

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar Jeanine: communicatie@festivalwoest.nl

 

Kunst- en cultuur voor breed publiek

Binnen het avondprogramma zijn er aparte momenten waarbij de jongeren zich kunnen presenteren.  Zowel de jongeren die een talentontwikkelingstraject hebben gevolgd als degene die dat niet hebben gedaan kunnen aan hun ouders, familie en vrienden laten zien en horen wat ze hebben geleerd – zowel over zichzelf als over hun artistieke ervaring. De directe sociale omgeving is van groot belang voor de houding ten opzichte van kunst en cultuur. 

 

Tot slot zijn er activiteiten voor beleidsmakers, politici en media. Gedurende deze momenten wordt er volop aandacht besteed aan het belang van cultuureducatie binnen het brede onderwijscurriculum.

 

Festival Woest! wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • 19ha-logo-1-liggend.png
 • logo_thor_fc.png
 • flyermal1kl.png
 • fcp.png
 • kunstbende_logos-01.png
 • iktoon_logo_standaard_cmyk.png
 • logo-kenl.png
 • prins-bernhard-cultuurfonds_alternatief_pms_logo.png
 • rijnbrink_zonderpayoff_rgb.png
 • specialheroes.logo.pms.png
 • sta_logo2014_fc_roze_0_80_0_0_pos.png
 • tyo-logo-kleur.png
 • logo-verhalenboot-2017.png
 • logo-waanders-outlines-kopie---kopie.png
 • 2003-logowindesheim_24-3.png
 • xplosief_logo_uitgelijnt300dpi.png
 • zwolle_unlimitedwoest.png
 • stadsproductie-flyer-voorkant.png